Fotografiranje portretov je moja strast. Igra senc in svetlobe je vsakokrat neponovljiva, edinstvena … tako kot osebe, ki sem jih ujel v svoj objektiv skozi 15-letno prakso. Veselje, sreča, vzhičenost, presenečenje in mnoga druga čustva so s strokovnim znanjem, z vrhunsko fotografsko opremo, občutkom in ljubeznijo do fotografije, ujeta v enem samem večnem trenutku.

Od ljubiteljske fotografije v najstniških letih me je notranja želja po opazovanju in beleženju trenutkov gnala naprej vse do točke, ko sem postal profesionalni fotograf. Na poti so mi ob strani stali mnogi ljudje. Med njimi je tudi priznani slovenski fotograf Dean Dubokovič, pri katerem sem v vlogi asistenta 12 let uril svoje znanje. Prav on mi je dal tudi krila, da sem naredil največji korak in svojo pot nadaljeval kot samostojni fotograf.

Redno sodelujem z revijami, kot so: Obrazi, Moja poroka, Eva, Smrklja, Lady, Jana, Gloss, Gloss Express, Lepa in Zdrava, Trend,L&Z, Bella Donna, Brava casa, SLK magazin, Zlati Kapital, Nama Magazin, Moj sonček, Diners Club magazin, Mama in dojenček, Poročno cvetje in druge. Poleg portretnih fotografij in naslovnic, ki krasijo tudi marsikatero od omenjenih revij, delam tudi na studijski in modni fotografiji, ter produktni fotografiji.

V svoj objektiv sem ujel številne obraze iz sveta gospodarstva, politike in zabave, ter svetovne zvezdnike, kot so: Bill Clinton, Al Gore, Ben Affleck, Jose Carreras, Paris Hilton, Claudia Schiffer, Ramon Vargas, Dita Von Teese , Placido Domingo, Katie Price, Teri Hatcher in druge.

Posebno ljubezen v fotografiji pa predstavlja poročna fotografija. Moje delo poročnega fotografa zaznamuje reportažno-umetniški slog s poudarkom na portretnih fotografijah mladoporočencev in fotografijah detajlov. Vesel sem, da so me že več kot 200 krat izbrali za svojega poročnega fotografa, saj je prisotnost na enem najpomembnejših življenjskih dogodkov vsakega para, kot je poroka, poseben privilegij.

Sem tudi član prestižnega kluba Nikonovih profesionalnih fotografov NPS in tudi predavatelj na Nikon school. Pri svojem delu uporabljam najnovejšo Nikon profesionalno opremo, poleg tega v okviru znamke Nikon vodim tudi strokovna srečanja s področja fotografije. Če boste redni obiskovalec mojega bloga, boste o predavanjih vedno obveščeni prvi! Morda se takrat spoznamo tudi v živo.

Občasno vodim tudi eksotično fotodelavnico na otoku Bali v Indoneziji in delavnico o poročni fotografiji v okviru revije e-fotografija.

Peter Irman

 

Referenčni naročniki:

– ASO Zentrum fur soziale innovation Wien

– AB transport

– ARRS javna agencija za raziskovalno dejavnost RS

– Avstrijski znanstveni institut v Ljubljani

– AVE poslovno svetovanje

– Delo Revije d.d.

– Delikatesa d.d.

– Denel d.o.o.

– Direkt d.o.o.

– Dvorni bar

– eGovernance center

– Ib-procadd d.o.o.

– Emonaprojekt d.o.o.

– Glaxo Smith Kline Slovenija

– Gostilna AS Stara Ljubljana

– Gostilna Krpan

– Hidrogradnja d.o.o.

– Hotel Slon d.d.

– Image management d.o.o.

– Image dtp d.o.o.

– E.Leclerc Slovenija, Rudnidis d.o.o.

– Elektronček group d.d.

– Ecetera d.o.o.

– Kongo hotel&casino d.d.

– Konteksta d.o.o.

– Landscape krajinska arhitektura d.o.o.

– Lapos d.o.o.

– Luna TBWA d.o.o.

– Markdesign d.o.o.

– Nama d.d.

– Nikon Gmbh

– Nissan Slovenija

– Občina Ig

– Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki d.o.o.

– Odvetniška družba Mramor, Sorta & Holec

– Petrol d.d.

– Porsche Slovenija d.o.o.

– PM-Poslovni mediji d.o.o.

– Petra Kancler s.p.

– POP TV Proplus d.o.o.

– Restavracija Valvas”or

– Rheinland Elektro Maschinen Group

– PSE group European parliament

– Sap d.o.o.

– Sony Overseas Ljubljana

– Studio Krizzman

 

– Studio marketing d.o.o.

 

– Trimo d.d.

– Tab-sistemi d.o.o.

– Tržiški muzej

– Vidi d.o.o.

– Videotop d.o.o.

– Vudex d.o.o.

– Založba Kapital d.o.o.

VISION.SI

Peter Irman s.p. fotografska agencija

Email: info@vision.si 
GSM: 040 214 418

Footer
All content © 2008 Peter Irman Photography portretna, poročna in lifestyle fotografija
Adminstracija